The Clinic

Mislukte permanente make up

Mislukte permanente make up

Mislukte permanente make up komt helaas nog steeds vaak voor. Verkeerde kleur, verkeerde vorm of een verkeerde verwachting: mislukte permanente make up kan je uiterlijk behoorlijk verpesten. Stel je eens voor dat je met te donkere of te brede wenkbrauwen door het leven moet. Regelmatig worden we gevraagd elders geplaatste permanente make up te verwijderen of te corrigeren.

 

Het vervelende is dat een correctiebehandeling meestal lastig is: eerst dient de kleurstof met laserbehandelingen (eventueel gedeeltelijk) verwijdert te worden om vervolgens opnieuw kleur met permanente make up toe te voegen. Hierbij is de logica vrij simpel: de huid is een soort spons en als het vol zit met kleur dan moet er eerst ruimte gemaakt worden voor nieuwe kleur. Met andere woorden: de huid moet gestimuleerd worden pigment (kleurstof) af te stoten. En dat is dan ook waar het lastige principe van verwijderen van permanente make up begint. Ik leg graag uit…

Het principe van permanente make up

Ongeacht de kleur en vorm van de permanente make up is het principe hetzelfde: we stimuleren het lichaam om de permanente make up op te ruimen. Hiervoor gebruiken we een laser die de ingekapselde pigmentkorrels van de permanente make up verfijnt door het kapseltje te breken en de kleurstof te verfijnen. Dit proces kan worden vergeleken met een vaas dat stukgeslagen wordt: scherven zijn kleiner dan de hele vaas en daardoor is dit makkelijker af te voeren door het lichaam. Het afvoeren kost tijd en hierdoor nemen we altijd 5-6 weken tussenpauze tussen de behandelingen in.


De huid is een levend orgaan en iedere huid is anders. Daarnaast kan niemand aan de buitenkant zien welke kleurstoffen, hoeveel pigment en welke ingrediënten hierin verwerkt zijn. Dat laatste maakt het behandelproces lastig, in die zin dat de huid te tijd moet hebben om de kleur af te breken en af te voeren. Tijdens dit proces gaat de permanente make up door diverse fases heen en zal de kleur telkens veranderen. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is vooraf niet te voorspellen. Bij een correctie van kleur kunnen dat 1 tot 3 behandelingen zijn, terwijl bij het volledig verwijderen het de dubbele hoeveelheid kan zijn. Desondanks zijn laserbehandelingen vaak de meest effectieve en huidvriendelijke behandelingen doordat we de behandelingen kunnen aanpassen aan de huid en het gewenste resultaat.

Eyebrows on fleek

Als behandelaar is het belangrijk alle bovenstaande kennis goed te beheersen en goede voorlichting te geven. We zijn geen tovenaars en soms is iets niet mogelijk of simpelweg niet verstandig. In alle eerlijkheid helpen we je graag naar het juiste resultaat.

 

Wil je ‘eyebrows on fleek’ is het belangrijk te weten dat goedkoop vaak duur kan uitpakken. Een goede specialist investeert in kennis en kunde en dat heeft een prijskaartje. Ook het verwijderen van permanente make up is niet voor elke specialist weggelegd wat overigens niet betekent dat iedere goede permanente make up specialist ook permanente make up verwijdert.

 

Bij No Nonsense Beauty-The Clinic beheersen we over alle technieken voor het verwijderen van permanente make up en werken we samen aan een haalbaar resultaat. We zijn open en transparant over de haalbare resultaten en bij een onrealistisch beeld zullen we ervoor kiezen de huid niet te behandelen. Het verwijderen van permanente make up is voor ons een behandeling die we dagelijks uitvoeren maar ondanks deze ervaring is het (vaak) een langdurig proces.

 

Een goede permanente make up artist zal je adviseren om jaarlijks een behandeling te ondergaan om de kleur optimaal te houden. Met de strenge eisen tegenwoordig die gelden voor de pigmenten (kleurstoffen) is permanente make up nou eenmaal niet meer zo ‘permanent’ te noemen en is het heel normaal dat de kleuren met de tijd lichter of assig worden. Vaak is dan een losse permanente make up behandeling nodig of een enkele laserbehandeling om te kleur op te warmen of juist koeler te maken.

 

Voorkomen is altijd beter dan genezen: laat je goed adviseren en verdiep je in de permanente specialist voordat je zomaar een behandeling ondergaat.

We helpen je graag aan mooie permanente make up!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen? Bekijk dan onze behandelingen voor snel en duurzaam resultaat.

Behandelingen met een snel resultaat

Behandelingen met een duurzaam resultaat

Scroll naar boven