The Clinic

Het verwijderen van pigmentvlekken staat in de top 3 van de meest gewenste resultaten binnen de huidverbetering. Ouderdomsvlekken, melasma of andere kleurverschillen in de huid: het verlangen naar een egale huidskleur wordt met de dag groter. Ook het aanbod in verschillende behandelingen die pigmentvlekken aanpakken wordt steeds verder ontwikkeld en mooie resultaten zijn daardoor haalbaar, maar jammer genoeg niet voor iedereen. Soms heeft dit te maken met de verkeerde keuze voor behandeling, soms met de nonchalante klant die de regels niet opvolgt. En helaas is het in de meeste gevallen een combinatie daarvan.

Zoals eerder vermeld kunnen pigmentcellen in verschillende huidlagen zitten. Zoals de natuur ons pigment bedoeld heeft is het een onderdeel van ons immuunsysteem en speelt een cruciale rol bij he beschermen van de huid. Daarmee behoort pigment in de opperhuid te zitten, en wordt dus op een natuurlijke manier weer afgestoten door de natuurlijke celdeling. Denk maar aan je mooie zomerkleurtje of je zongebruinde kleur na je wintersport: het verdwijnt net zo snel als dat je het op bouwt. En het goede nieuws is: dat hoort ook zo, want dat is een gezonde celdeling. Wil je oppervlakkige pigmentvlekken snel kwijt dan kan dat op een eenvoudige manier door middel van peelings. Daar zijn diverse soorten van en ze werken direct op de opperhuid waardoor oppervlakkige en kleine pigmentvlekken verdwijnen. Hierbij wel een kanttekening: een peeling werkt fantastisch maar ook hiervoor geldt: hou je aan de nazorginstructies!

 

Pigmentvlekken na vakantie

 

Vaak komen mensen terug van vakantie en hebben ze ‘ineens’ een aantal pigmentvlekken. Ook dat is normaal, want dat hoort ook bij een celdelingscyclus. Wat niet normaal is, zijn vlekken die na een aantal weken blijven zitten: dan is er sprake van pigment dat in de diepere huidlagen is gelekt. Met andere woorden: het probleem ligt dieper in de huid en vereist een andere aanpak. De oppervlakkige peelings kunnen prima behandeld worden met peelings, en dat zal ook zeker een verschil maken in het geheel. Maar nogmaals: als pigment dieper in de huid zit (lees: in de lederhuid) dan is er een intensievere, plaatselijke behandeling noodzakelijk.

Dermale pigmentvlekken

Dermale pigmentvlekken zijn dieper in de huid gelegen pigmentvlekken en kun je vergelijken met een tatoeage, maar dan van je eigen pigmentcellen. In Jip- en Janneketaal betekent dat er in de basaalcellenlaag (de grens tussen opperhuid- en lederhuid) een beschadiging is geweest (door bijvoorbeeld een wondje) waardoor het pigment dieper in de huid is gaan zakken. Je lichaam herkent dit als een bedreiging en de macrofagen in onze huid (politiecellen) zorgen ervoor dat de pigmentcellen in de diepere huidlagen niet verder het lichaam in kunnen. Aangezien dit pigment toch van jezelf is breekt je lichaam dit niet af en blijft het in de lederhuid gevangen zitten.

Verwijderen van diepe pigmentvlekken

Heb je dieper gelegen pigmentvlekken en wil je deze laten verwijderen? Dan is een laserbehandeling de enige uitkomst. Onze ND-YAG laser kan nauwkeurig afgestemd worden op het focussen op de dieper gelegen pigmentcellen. Wat deze laser als het ware doet is de pigmentcel in de lederhuid opsporen (ze liggen namelijk niet allemaal op dezelfde diepte) en zodanig verhitten dat een pigmentcel ‘knapt’. Doordat het pigment in de lederhuid verfijnt wordt en stuk wordt gemaakt door de ND-YAG laser komt je immuunsysteem op gang en ruimt deze fijne deeltjes pigment de restanten daarvan op. Met andere woorden: weg pigmentvlek!

Pigmentbehandeling met laser

De behandeling is kort van duur en is niet geheel gevoelloos. De behandeling is prima te doen. Houd er wel rekening mee dat een pigmentvlek na de behandeling donkerder wordt. Dit komt doordat de laser ook het vocht in de huid verdampt en is een normale reactie. Ook kun je een behandelde pigmentvlek vergelijken met een heel fijn schaafwondje. Dit zal binnen een week helemaal opdrogen en eraf vallen. En het resultaat? Een huid zonder pigmentvlekken!

 

Wil je meer weten over het laten behandelen van pigmentvlekken? Informeer dan naar de mogelijkheden tijdens een consult!

 

 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen? Bekijk dan onze behandelingen voor snel en duurzaam resultaat.

Behandelingen met een snel resultaat

Behandelingen met een duurzaam resultaat

Scroll naar boven