The Clinic

Acnebehandeling met SylfirmX

Acne komt niet alleen voor tijdens de puberteit, maar ook steeds vaker grote hoeveelheden volwassenen. Met een enkele reiniging en af en toe een peeling kom je er niet. Acne lijkt de laatste jaren hardnekkiger geworden en uit zich in de vorm van:

 • Puistjes
 • Talgpropjes
 • Roodheid
 • Pigmentvlekken
 • En met wat pech ook littekens

Een acnehuid heeft het niet makkelijk. En niet alleen de acne en an zich, maar ook de huidverzorgingsproducten die tegen puistjes en mee-eters werken lijken agressiever te zijn. Nu weten we dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken, maar als het gaat om acne geloof ik in balans. En daarmee bedoel ik niet de balans in de huid, maar de balans in manier van behandelen. Tenminste, als je wilt dat je lichaam de acne opruimt want dat is nog steeds de allerbeste behandeling tegen acne.

Huidproducten tegen acne

Er zijn diverse producten op de markt die bij consequent gebruik puistjes verminderen. Ook kunnen zwarte puntjes (mee-eters) en talgpropjes thuis verminderd worden met de juiste cosmeticaproducten. Maar een grondige oplossing vraagt om geduld en expertise van een specialist. Bij het uitzoeken van het juiste product adviseren we een product te nemen die hydrateert, de talgproductie in balans brengt en de huid peelt. Zo pak je drie principes aan waardoor je acne zal verminderen. Laat je dan ook adviseren door een collega huidspecialist: die weten het verschil tussen de diverse producten en de verschillende huidtypes.

Wat is acne?

Acne is een ontsteking, en wel van de talgklier. Deze maakt te veel huidvet (talg) aan waardoor dode huidcellen blijven plakken aan de huid en de porie verstopt. Komt daar een bacterie dan komt er een ontstekingsreactie, en voilá: je bent een puist rijker. Maar nu naar de oplossingen, want die zijn er gelukkig!

De oplossing van acne

Wil je van je acne en de gevolgen daarvan zoals littekens of pigmentvlekken af, dan is de oplossing iets eenvoudiger dan dat je denkt. De oplossing zit in iedereen van ons, namelijk ons eigen immuunsysteem! Ons immuunsysteem is in staat om ongewenste bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers uit te schakelen. Bij een gezond mens werkt dit fantastisch tegen ontstekingsreacties zoals een acne. EN wees gewaarschuwd: dit zijn geen behandelingen waarbij de beleving en ontspanning de hoofdrol spelen. Maar even terug naar het onderwerp: hoe krijgen we ons immuunsysteem aan de praat?

Bloed

Het immuunsysteem bestrijdt ontstekingen en infecties door middel van ons bloed. Dus wil je acne opruimen, dan hebben we het bloed nodig. Nu bedoel ik uiteraard niet dat de hele huid tot bloedens toe opengemaakt moet worden, maar een stimulatie van de doorbloeding en ook hier en daar een puntje bloed (vooral bij littekens) doet wonderen. En dat is waar microneedling met radiofrequentie fantastisch inzetbaar voor is!

SylfirmX acnebehandeling

Deze powerhouse van een apparaat is de allernieuwste en meest veilige behandeling op het gebied van huidverbetering en antiaging. SylfirmX is een apparaat dat radiofrequentie met needling combineert: RF needling. De wetenschap erkent deze krachtige combinatie van behandelmethoden en de resultaten zijn verbazingwekkend. Doordat de warmte door radiofrequentie in de diepere huidlagen zakt is een oppervlakkige behandeling met de naaldjes voldoende. Indien nodig kan bij littekens de behandeling aangepast worden en ook roodheid of couperose in de huid wordt behandeld. De huid herstelt sneller dan bij een klassieke microneedling behandeling. Dit voorkomt pigmentvlekken na acne en geeft een gladde, zuivere huid. De talgproductie vermindert, de poriën zullen kleiner worden, te veel aan dode huidcellen worden afgestoten en de huid is in staat om beter vocht te binden. Kortom: je ziet het resultaat. Maar wat gebeurt er nu precies in de huid? Stap voor stap leggen we het graag uit!

Microneedling

Wellicht is microneedling je bekend. Deze behandeling met naaldjes beschadigt oppervlakkig de huid en stimuleert herstel waardoor de huid zich verjongt. Bij een huid met een goede conditie werkt het beter en geduld is een schone zaak: microneedling werkt alleen bij herhaling en op lange termijn. Er is geen sprake van afgifte van radiofrequentie waardoor je de huid toch dieper zal moeten beschadigen, want dan pas zal de huid zich willen herstellen. Microneedling is prima als onderhoud of bij de (nog) startende wens van huidverjonging. Bij het behandelen van  acne en andere huidproblemen is de klassieke microneedling niet de allerbeste keuze

RF Microneedling

Deze combinatie van microneedling met radiofrequentie is uiterst veilig: de nauwkeurig afgestelde diepte met specifiek geselecteerd programma van het softwaresysteem zorgen ervoor dat je veilig, maar ook sneller het gewenste resultaat behaald. De warmte van radiofrequentie die met verschillende pulsen aan de huid wordt afgegeven maakt het mogelijk:

 • Om de meest gevoelige huiden te behandelen
 • Acne op korte termijn te verhelpen
 • Acne littekens te verminderen
 • Poriën te verfijnen
 • Pigment te verminderen
 • Roodheid en couperose te verminderen
 • Collageen te produceren en de genezing van de huid te prikkelen door het immuunsysteem aan te wakkeren.


Het samenspel van apparatuur met daarbij de kracht van je eigen immuunsysteem geven snel en langdurig resultaat. Vooral bij acne, en zelfs littekens daarvan!

 

Huidbehandeling met SylfirmX

SylfirmX is een Koreaans apparaat waarbij alle veiligheidsnormen zijn gehanteerd. Door de diverse softwareprogramma’s kan de intensiteit van de behandeling aangepast worden en kunnen alle huidproblemen doelgericht behandeld worden. De SylfirmX onderscheidt zich door optimaal en snel resultaat te bieden zonder de huid overmatig te beschadigen of overmatig te verhitten. Het geheim? Dat zit in de specifieke programma’s van het apparaat en de kennis van de specialist waardoor je heel precies je doel kunt afstemmen, en gecontroleerd behandelen.

 

Wil je in een korte tijd resultaat? Of je nu puistjes hebt of littekens na acne: een SylfirmX specialist weet raad!

 

Meer informatie over SylfirmX behandelingen tegen acne? Lees dan ook een artikel op ons platform via de link: https://www.nononsensebeauty.nl/sylfirmx-tegen-acne/

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen? Bekijk dan onze behandelingen voor snel en duurzaam resultaat.

Behandelingen met een snel resultaat

Behandelingen met een duurzaam resultaat

Scroll naar boven