The Clinic

permanente make-up

Permanente make-up

Permanente make-up is een uitkomst voor iedereen die het gemak wil van een perfect verzorgd uiterlijk. Of je nu wenkbrauwen wilt laten pigmenteren doordat je te dunne wenkbrauwen hebt, teveel geëpileerd hebt, eyeliners wilt doordat je jezelf niet meer kunt opmaken of allergisch bent voor oog make-up. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van natuurlijke permanente make-up en beheersen alle technieken om jouw wens te vervullen. Uiteraard werken we volgens alle strenge veiligheidsvoorschriften en zijn we GGD- gecertificeerd. 

Wil je niet met asymmetrische wenkbrauwen, uitgelopen eyeliners of scheve lippen door het leven? Dan is dit echt iets voor jou! Of je nu het gemak wilt van 24/7 verzorgd zijn of je mist bijvoorbeeld haartjes door ziekte of chemotherapie: permanente make-up kan je je zelfverzekerder maken! En ben je niet tevreden met je huidige permanente make-up? Dan kunnen wij dit voor je verwijderen.

welke onderdelen kunnen met permanente make-up behandeld worden?

Wenkbrauwen, eyeliners en lippen: allemaal geschikt om te behandelen met permanente make-up. Nooit meer scheve wenkbrauwen, uitgelopen eyeliners of lippenstift buiten de lijntjes? Lees dan gauw verder!

De diverse technieken die wij gebruiken:

Er zijn vele technieken voor het aanbrengen van permanente make up. Of je nu natuurlijke poederwenkbrauwen wilt of super strakke eyeliners: permanente make-up geeft je het gemak van een perfect opgemaakt effect. We beheersen alle technieken waardoor we een advies op maat kunnen geven, aangepast naar jouw wensen.

Het bepalen van de techniek en kleur:

Jij bent uniek, en jouw gezichtsvorm ook. Daarom bepalen we samen zowel techniek, kleur als vorm. Na een uitgebreide intake volgt het meten van je gezicht waardoor we de meest perfect vorm bij je gezicht kunnen bepalen. Als het om de kleur gaat hebben we voor ieder mens en wens een kleur en ben je bij ons in juiste handen. Tip: foto’s van wat je mooi vindt en zou wensen zijn hierbij erg handig!

permanente make-up
huidbehandeling

Hoe gaat de behandeling en moet ik dit herhalen?

Permanente make-up geeft je het gemak van een perfect verzorgd uiterlijk, maar is niet voor eeuwig. De kleurstoffen die we gebruiken zijn volledig afbreekbaar en zullen uiteindelijk door het lichaam afgebroken worden. We werken volgens alle eisen en normen die zijn verbonden aan ons vak, en daarmee zijn we verplicht een dossier te vormen en toestemming tot behandeling te vragen. Nadat een intake is afgenomen en het dossier is aangemaakt, bespreken we de nazorg en hoe je de huid dient te verzorgen: we hebben immers te maken met een beschadigde huid en deze dient met liefde behandeld te worden. Alle instructies krijg je per mail toegestuurd en een speciaal product om de huid thuis te verzorgen krijg je van ons mee. Een behandeling blijft afhankelijk van huidtype en huidverzorging, één tot anderhalf jaar mooi. Daarna dient de kleur bijgewerkt te worden waar we een speciaal tarief voor hanteren.

Permanente make-up is geschikt bij alle huidtypes, echter zijn er wel beperkingen qua techniek bij bepaalde huidtypes. Alle mogelijkheden die bij je passen worden besproken tijdens het intakegesprek.

permanente make up verwijderen

Permanente make-up verwijderen

Is het resultaat van je permanente make-up anders dan dat je je had voorgesteld? Of ben je niet (meer) tevreden over het resultaat? Gelukkig kunnen wij het bij ontevredenheid corrigeren of zelfs verwijderen.

Het aanbrengen van permanente make-up is kunst, maar het verwijderen ervan vereist vakmanschap. Bij No Nonsense Beauty – The Clinic beheersen we alle technieken voor het verwijderen of corrigeren van permanente make up. De voorkeur hierbij zal vaak uit veiligheid gaan naar laserbehandelingen met een ND YAG laser. Dankzij deze geavanceerde laser kunnen we zowel kleurcorrecties doen als permanente make-up en tatoeages verwijderen. Laserbehandelingen en het vervolgproces van het verwijderen van de make-up is vaak een proces en bestaat in sommige gevallen uit meerdere sessies. We nemen graag de tijd om tijdens een vrijblijvende consult alle informatie met je te bespreken.

Het verschil tussen een tattoo en permanente make-up

Veel te vaak wordt permanente make-up met een tatoeage vergeleken. De techniek en materialen lijken er wel op, maar de uiteindelijke behandelprocedure is totaal niet te vergelijken met een tattoo. Daar waar een tattoo in het bindweefsel aangebracht wordt en volledig ingekapseld wordt, zal permanente make-up bij een goede specialist minder diep in de huid aangebracht worden. Ook zijn de pigmenten (kleurstoffen) bij permanente make-up afbreekbaar en bij een tatoeage niet.

permanente make-up

TESTIMONIAL

Ik heb lang getwijfeld of ik mijn wenkbrauwen wel moest laten behandelen met permanente make up. Vaak is het namellijk niet mooi of te donker. Via een collega ben ik bij Ahmet terecht gekomen. Zij had haar wenkbrauwen ook bij hem laten doen en ik had het niet eens gemerkt! Ahmet luistert aandachtig, geeft eerlijk advies en legt alles duidelijk uit. En achteraf ben ik superblij: mijn wenkbrauwen zijn natuurlijk, niemand ziet dat het niet van mezelf is. Ze blijven gewoon zitten en het scheelt een boel tijd met opmaken. ‘

Jacqueline de Wit

Ik ben gewend om al van jongs af aan een eyeliner te tekenen. Op een gegeven moment zag ik het niet meer zo goed en het lijntje liep steeds meer uit doordat ik natuurlijk niet meer zo jong ben. Hoe zekerder ik me vroeger voelde, hoe onzekerder ik werd van mijn uitgelopen eyeliners. En ik wist niet eens dat permanente make up bestond totdat mijn opticien dat vertelde. Hoe blij kan een mens zijn met een mooi lijntje om de ogen? Uit ervaring kan ik vertellen: heel blij! En die uitgelopen eyeliners heb ik niet meer! ‘

Caroline Stone

Ik heb rimpels rond mijn mond en mijn lippenstift zat op een gegeven moment niet alleen op mijn lippen, maar ook in de rimpels. Ik vind die rimpels al erg genoeg maar rimpels met lippenstift erin ziet er echt niet uit. Ik heb mijn lippen laten behandelen waarbij ze zijn ingekleurd met permanente make up in de kleur die ik graag gebruik. Probleem opgelost! ‘

VEELGESTELDE VRAGEN

Natuurlijke wenkbrauwen, subtiele eyeliners of nude permanente lipstick: het kan allemaal met permanente make-up. De tijd dat permanente make-up onooglijk aanwezig is of onnatuurlijk oogt is voorbij. Een goede specialist kan supernatuurlijk resultaat bieden. De kleur zal de eerste week tot 10 dagen altijd tot 30% donkerder zijn, maar het uiteindelijke resultaat mag er wezen. Geloof het of niet: niemand hoeft te zien dat je permanente make-up hebt!

Ben je niet (meer) blij met je permanente make-up? Of wil je je vorm aanpassen? Helaas komt het wel eens voor dat mensen de verkeerde keuze maken of niet deskundig geholpen worden. Gelukkig kunnen wij dan door middel van laserbehandelingen de permanente make-up verwijderen. Vaak zijn een minimale hoeveelheid aan behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van de kleur en huidtype. Vaak kan een week of 6 na de laatste laserbehandeling de huid eventueel opnieuw behandeld worden om vorm, kleur of intensiteit van de oude permanente make-up aan te passen. Wil je je permanente make up volledig verwijderen? Ook dat kan bij ons met laserbehandelingen: hiervoor zijn in de regel wel meerdere behandelingen voor nodig.

Jazeker! We hebben meer dan 40 kleuren en van grijs tot zwart haar: alle tinten zijn aanwezig voor een super natuurlijk resultaat.

Ja, er zijn veel mannen die inmiddels met succes zijn behandeld. Door de kleur heel transparant in te zetten of door het combineren van verschillende technieken, hoeft niemand te zien dat je met permanente make-up bent behandeld.

Bij permanente make-up wordt er pigment (kleurstof) ingebracht door middel van filterdunne naaldjes. Wij werken met de meest geavanceerde materialen waardoor de pijn geminimaliseerd wordt. Desondanks werken we in de levende huidlaag en is de behandeling niet gevoelloos maar heel goed te verdragen. Ook kun je bij je huisarts een recept voor verdovingscrème vragen.

Een permanente make-up specialist in Nederland is verplicht volgens strenge richtlijnen te werken. Zo is een GGD- vergunning voor veilig tatoeëren en piercen verplicht en dient een permanente make-up specialist zich per 1 januari 2022 te houden aan de strenge normen van de Europese NEN-EN norm. Uiteraard voldoen wij aan alle normen.

Jazeker, maar zo spannend is het allemaal niet. Alle nazorginstructies vind je via deze link.

Scroll naar boven