The Clinic

rf needling

RF Needling

RF Needling is de personal trainer als het gaat om collageenaanmaak in de huid. Collageen is het cement tussen de huidlagen, en zorgt voor volume en stevigheid waardoor rimpels en huidverslapping vermindert. Wil je het meest huidvriendelijke op het gebied van huidverjonging? RF Needling it is! Zowel cosmetische doeleinden zoals een antirimpel effect of strakkere huid als medische doeleinden zoals het behandelen van striae of littekens geven zichtbaar resultaat.

wat doet het in en op de huid en hoe verloopt het proces?

Het RF Needling apparaat heeft diverse programma’s waardoor het een nauwkeurige behandeling volgens huidtype of gewenst resultaat geeft. De minuscule, steriele naaldjes gaan op een bepaalde diepte in de huid en hebben 3 effecten op de huid. Namelijk het openen van de huid, het verwarmen van de huid met radiofrequentie en het stimuleren van het collageen. Dat laatste is een lang termijneffect en begint pas te werken na 3 weken en werkt 3 maanden door. De eerste twee effecten vinden direct plaats en zorgen voor een directe glow, verfijning van de poriën en een directe volume. Tijdens de behandeling worden er werkstoffen toegevoegd waardoor we heel doelgericht kunnen werken.

Waarom we naaldjes gebruiken en waarom er verschillende machines zijn

Morpheus8, Vivace, Scarlett… allemaal merknamen voor een RF Needling apparaat. Er zijn verschillende machines onder verschillende namen op de markt. Uiteindelijk hebben ze allemaal hetzelfde doel.

Zonder naaldjes is het niet mogelijk de huid te openen. Door de huid gecontroleerd en oppervlakkig te ‘beschadigen’, geeft het lichaam een bepaalde reactie waardoor collageen wordt gestimuleerd en waardoor de huid zich zal verjongen.

huidbehandelingen
rf needling
RF Needling

De meest ideale behandeling voor je huid

De meest perfecte behandeling bestaat niet. Huidveroudering is een complex proces en is afhankelijk van meerdere factoren. Wij zijn voorstander van het maken van behandelprotocollen op maat, waar we met het meest optimale behandeladvies als advies zullen voordragen. Hierin worden alle behandelingen waar we voorstander van zijn overwogen en besproken. Ons advies is een DNA-huidanalyse te ondergaan alvorens een intensief behandeltraject te ondergaan.

Hoe is een optimale kuur opgebouwd en waarom een kuur?

De kracht van anti-aging, huidverjonging en huid corrigerende behandelingen zitten in herhaling. Door met regelmaat de huid op de juiste manier te prikkelen zal de huid zich verbeteren. Afhankelijk van het gewenste en realistische verwachtingspatroon, zal er altijd minstens 3 weken tussen de behandelingen zitten. Alle mogelijkheden en het meest ideale programma is persoonlijk en wordt tijdens een intakegesprek besproken.

Een behandeling met RF Needling

Cosmetische behandelingen met RF Needling zijn uitgebreider. De huid wordt gereinigd, gepeeld, behandeld met RF Needling en vervolgens wordt de behandeling afgesloten met een verkoelend masker en verzorging. Ook kan er aanvullend gewerkt worden met collageendraden, waardoor rimpels direct minder diep worden en de huid er algeheel jonger uit ziet. Collageendraden zijn optioneel en zijn niet standaard in de behandeling verwerkt.

RF Needling behandelingen met een medisch doeleind, zoals littekenbehandelingen of striae zijn wat compacter. Hierbij wordt de huid gereinigd, gepeeld, behandeld met RF needling en wordt een kalmerend product aangebracht.

Anti-aging is net topsport en de huid is lui. Door de juiste behandelingen met regelmaat te herhalen wordt het resultaat onderhouden. Daarnaast zijn de juiste producten of werkstoffen onmisbaar. Wij geven altijd helder en eerlijk advies over hoe het resultaat het allerbeste onderhouden kan worden.

het verschil tussen een dermapen, microneedling en RF needling

Al deze benamingen geven aan dat de huid op een gecontroleerde wijze door middel van naaldjes oppervlakkig beschadigd wordt. Dermapen is een merknaam en zo bestaan er meer merknamen voor vergelijkbare hulpmiddelen waarmee de behandeling wordt uitgevoerd. Microneedling is een verzamelnaam voor alle behandelingen met naaldjes met huidverjonging en anti-aging als doel. RF Needling is de next level in skin needling en maakt ook de huid warm met radiofrequentie waardoor de behandeling meer en sneller resultaat geeft. Ook is RF Needling geschikter voor een oudere huid of een huid met zonbeschadiging omdat het meerdere problemen tegelijkertijd behandelt. Het resultaat van één RF Needling behandeling staat gelijk aan ongeveer 2-3 microneedling behandelingen.

TARIEVEN

rf needling

TESTIMONIALS

Ik wou een gladde huid en mijn poriën weg. Dat heeft Ahmet mij gegeven. Ook zijn mijn kleine vlekjes minder. Ik was bang dat ik erg rood zou blijven maar dat was met een paar uurtjes weer weg. Hij weet ook erg veel en vertelt je alles. Ik zeg doen! 

Serva Vucenic

Ik ben zwanger geweest van een tweeling en de huid op mijn buik is daardoor uitgerekt. Ik heb hier striae aan overgehouden. Ahmet heeft mijn buik behandeld met RF Needling en de striae ziet er nu stukken beter uit. Ook is mijn litteken van de keizersnede hiermee behandeld. Mijn striae is veel minder en het litteken is bijna niet te zien. Het moet wel een aantal keer gebeuren en heeft tijd nodig maar is absoluut een aanrader. 

Jessica Drost

VEELGESTELDE VRAGEN

De huid voelt warm aan na de behandeling. Alle overige activiteiten waarbij warmte komt kijken, zoals sport, sauna of föhnen is 24 uur lang niet toegestaan. Ook wordt geadviseerd de huid 24 uur niet te wassen, enkel het speciale aftercare product te gebruiken en verder geen andere producten te gebruiken. De complete nazorginstructies kunt u hier bekijken.

Afhankelijk van het te behandelen huidprobleem en gewenst resultaat varieert de gevoeligheid. Feit blijft dat het naaldjes zijn maar de behandelingen zijn goed te verdragen. Medische doeleinden worden wat intensiever behandeld waardoor de behandeling wat gevoeliger kan zijn. Wij doen er alles aan om de behandelingen zo aangenaam mogelijk te maken.

Scroll naar boven