The Clinic

SkinDNA huidanalyse

Skindna huidanalyse

Een SkinDNA huidanalyse houdt in dat niet je huidtype of huidprobleem wordt onderzocht, maar de oorzaak daarvan. Een DNA-onderzoek wijst naar de oorzaak van huidproblemen en huidveroudering. Buiten de factoren die al bekend zijn, zoals leeftijd en lifestyle wordt onderbouwd waar een probleem vandaan komt en welke ingrediënten in cosmetica, voedingssupplementen en professionele behandelingen het beste passen bij je genetische aanleg. Dit zorgt ervoor dat je de huid doelgericht kunt behandelen, en dat zie je terug in de spiegel!

Wat maakt een SkinDNA huidanalyse bij jullie zo anders?

DNA van de mens bestaat uit 20.000 zinnen (markers genaamd). De meeste DNA-huidonderzoeken zijn gebaseerd op een klein aantal van die strengen, terwijl SkinDNA een stapje verder gaat. SkinDNA is de meest uitgebreide test ter wereld en onderzoekt 16 verschillende zinnen, welke direct van invloed zijn op huidveroudering en andere problemen. Dit is wetenschappelijk onderzocht en erkend door de literatuur.

Daarnaast is het de enige test ter wereld welke ook gebruik maakt van een privé database met 500.000 samples om een exacte voorspelling van de invloed van je eigen genen te geven. Uitslagen die hieruit voortvloeien zijn compleet en 99,9% betrouwbaar. Behalve de DNA-uitkomsten worden alle adviezen op gebied van huidverzorging, antiaging, professionele behandelingen en voedingssupplementen tijdens een coaching sessie extra besproken. Hierdoor weet je precies wat wij, maar ook jij kan doen voor een optimale holistische benadering om er zo goed en vitaal mogelijk uit te zien.

skinDNA huidanalyse
skinDNA huidanalyse

het skinDNA huidanalyse proces

De eerste stap is het afnemen van DNA uit speeksel. Dit gebeurt heel eenvoudig met een wattenstok aan de binnenkant van de wang. Vervolgens wordt dit opgestuurd naar het laboratorium in Australië waar het DNA uitgelezen wordt. Ongeveer na 3-4 weken vindt er een consult plaats waarbij de uitslagen besproken gaan worden en krijg je alles uitgewerkt mee naar huis in jouw persoonlijke 20 pagina’s tellende huidmagazine, het SkinDNA rapport. Ook ontvang je jouw SkinDNA rapport per mail, waardoor je dit je leven lang kunt bewaren. Aan de hand van de uitkomst geven we alle adviezen en koppelen we je desgewenst aan de juiste specialist die beschikt over alle kennis en kunde. Een consult kan eventueel ook altijd digitaal waardoor we de SkinDNA huidanalyse ook op afstand kunnen aanbieden.

Hoe wordt mijn DNA afgenomen en is het betrouwbaar?

Afname van DNA is volledig pijnloos en gaat heel eenvoudig via een wattenstokje aan de binnenkant van de wang. Binnen een minuut hebben we DNA: de rest gebeurt in het laboratorium in Australië. De test is al 2 miljoen keer afgenomen en is voor 99,9% betrouwbaar.

Na de analyse van uw DNA wordt er een dossier gevormd waar de adviezen gedurende 5 jaar worden bewaard. Het DNA-materiaal zelf wordt in het laboratorium na 10 werkdagen vernietigd. Uiteraard ontvang je de adviezen ook digitaal waardoor je deze je leven lang kunt bewaren.

het voordeel van een DNA-huidanalyse

Een DNA-huidanalyse is de meest betrouwbare, onderbouwde en persoonlijke huidanalysemethode die er bestaat. De methode is uniek te noemen doordat je eigen DNA de basis vormt waar alle gegevens uit gehaald worden. Dit zorgt voor een precieze benadering binnen huidverbetering en anti-aging. Dankzij een SkinDNA test kan je doelgericht en bewust kiezen voor het juiste product of behandeling en is resultaat een gegeven.

Tarieven

TESTIMONIALS

Ahmet weet waar hij het over heeft. Aan de hand van de uitlag van mijn test adviseerde hij mij behandelingen te nemen bij een andere specialist en hele andere ingrediënten in mijn crèmes te gebruiken. En nu na een aantal maanden merk ik dat mijn huid veel mooier en gezonder is. Ik ben blij met zijn eerlijke advies!

Anita Zaaijveld

Ik ben een fanatiekeling met huidverzorging want ik wil geen rimpels. Uit deze test bleek dat mijn huid overactief was door de vele producten die ik gebruikte en dat merkte ik doordat ik eigenlijk veel bultjes kreeg. Het advies was minder verschillende producten gebruiken en nu merk ik dat mijn huid veel sterker is en ik krijg geen bultjes meer. De kosten voor de test heb ik dus al terugverdiend! 

Tessa Vlinder

ZONBESCHERMING

De hoeveelheid huidkankergevallen in Nederland is alarmerend hoog. Ondanks deze feit wordt zonnebrandcrème als een overbodige luxe gezien of simpelweg niet gebruikt. Wij zien een goed zonbeschermingsproduct niet als huidverzorging, maar medische noodzaak. En gelukkig is Harvard Medical School het met ons eens en is door Harvard de Fernblock technologie ontwikkeld.

Fernblock is een uniek extract uit een tropische varenplant die oorspronkelijk in het water leefde maar door de evolutie zich is gaan aanpassen waardoor het tegenwoordig op het land leeft. Hoe? Door het beschermingsmechanisme aan te passen naar een ander mileu. En dat beschermingsmechanisme vind je terug in de zonneproducten van Heliocare…

Zonnebrandproducten met het Fernblock systeem beschermen het DNA, verhogen de weerstand van de huid, houdt aanmaak van pigment op orde, werkt verjongend, zorgt voor extra celbescherming én last but not least: beschermt tegen alle negatieve effecten van zonlicht en UV-stralen. Dankzij de toegevoegde ingredienten is het mogelijk om per huidprobleem een aangepast zonbeschermingsproduct te selecteren: van een huid met zongevoeligheid tot pigmentvlekken: Heliocare heeft het juiste product in de juiste textuur! Zonneproducten van Heliocare zijn bij ons verkrijgbaar.

VEELGESTELDE VRAGEN

Een SkinDNA huidanalyse is persoonlijk doordat je eigen DNA wordt onderzocht, terwijl een huidscan werkt op basis van huidbeeld en dit koppelt aan een database met andere mensen. Daarbij wordt uitgegaan van het gemiddelde, terwijl een SkinDNA huidanalyse precisie is. Hierdoor krijg je adviezen zoals; welke ingrediënten in cosmetica het beste voor je werken, welke behandelingen het beste resultaat geven of welke voedingssupplementen je nou echt nodig hebt voor het stimuleren van collageen. En SkinDNA huidanalyse is uniek gebaseerd op jouw eigen DNA, persoonlijker kan niet!

Een SkinDNA-huidanalyse gebeurt eenmalig. Jouw DNA blijft vanaf je geboorte ongewijzigd voor de rest van je leven: de uitkomsten van jouw SkinDNA analyse dus ook. Mits er geen één drastische verandering in genetica heeft plaatsgevonden als gevolg van radiotherapie, immuuntherapie of chemotherapie, is een nieuwe SkinDNA onderzoek onnodig. Is dat wel het geval dan is het raadzaam een SkinDNA-huidanalyse te herhalen.

Scroll naar boven